Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångermanland arrangerar Stålbucklan: "Målsättningen är att 16 distriktslag ska delta"

I vintras återtog Ångermanland titeln i Stålbucklan efter att Uppland brutit vinstraden med finalsegern säsongen innan.
Nu får Ångermanland chansen att försvara titeln på hemmaplan.

Svenska Ishockeyförbundets tävlingsutskott meddelade under onsdagen att Ångermanlands Ishockeyförbund får arrangera Stålbucklan, distrikstlagsturneringen för U16 som är damernas motsvarighet till TV-pucken, kommande vår.

Läs också: Lagkaptenens lovord efter segern i Stålbucklan: "Hon är Sveriges bästa målvakt"

Turneringen kommer att avgöras 8–12 mars 2017 och spelplatserna blir Fjällräven Center, Skyttishallen, Bjästa Ishall och Husumhallen.

Läs också: Ångermanland vann Stålbucklan

– Det blir första gången Stålbucklan spelas med alla lag på plats, tidigare har finalspelet föregåtts av kvalspel på olika orter. Målsättningen är att 16 distriktslag ska delta, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström i ett pressmeddelande.

Stålbucklan har arrangerats som en distrikstlagsturnering sedan säsongen 2012/2013. Ångermanland vann turneringen tre år i rad men föll därefter mot Uppland i finalen som spelades under våren 2015. I den senaste turneringen, som avgjordes i december i fjol, återtog Ångermanland titeln och får nu försöka försvara den på hemmaplan.

Läs också: Ångermanland hyllas av profilerna efter historiska dubbeln: "Där finns ishockeyns framtid"