Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändring när det gäller fiskodling – rösta på alliansen

Lena! (Allehanda.se den 17 juli) Vill du verkligen få någon ändring till stånd när det gäller fiskodlingen så ska du rösta på Alliansen den 14 september.

Jag tog upp problemet med vattenkvaliteten i Köpmanholmen i planeringsgruppen, men fick inget medhåll från Jan-Olov Häggström (S). Han hade badat i Köpmanholmen och inte märkt någon försämrad vattenkvalitet. Jag tolkade det som att han aldrig sett någon påverkan från fiskodlingen i badvattnet. Och eftersom ingen annan från S-sidan gjorde några invändningar mot Jan-Olov så antar jag att hans uppfattning är partiets.

Alliansen gör en annan bedömning. När frågan sist var uppe i dåvarande plan- och miljönämnden hade tjänstemännen föreslagit en femårig utredningstid, det vill säga till 2015, för eventuell flytt till exempel till utsidan av Hummelviksberget och det blev också majoritetens beslut. Alliansledamöterna tyckte att det räckte med tre år och reserverade sig mot beslutet till förmån för sitt eget förslag.

Per Sundin

fd v ordf i plan- och miljönämnden (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel