Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andreas Nilsson sjunger från kyrktrappan

Vid söndagens gudstjänst på trappan vid Örnsköldsviks kyrka samlades 46 kyrkobesökare på kyrkbacken. Med de fyra i kyrkans tjänst på kyrktrappan blev det totalt 50 personer vilket är max för en folksamling i coronatider. Dragplåstret var givetvis trubaduren och låtmakaren Andreas Nilsson, som inledde och avslutade gudstjänsten och däremellan sjöng ytterligare en sång.

Andreas inledde med Dan Anderssons dikt Natt, som han själv tonsatt. I de två andra sångerna där Andreas stod för text och musik fick han visa prov på sin förmåga att skapa musik.

Andreas har en personlig sångstil som passar lika bra för gamla som för unga. Med sin barytonröst som är mörk och djup drar han ut på tonerna på ett oefterhärmligt sätt. Det är det som är det fina i kråksången och gör Andreas unik. Fungerar lika bra på kyrktrappan som ute på evenemang och i Guds fria natur. Det skall bli intressant att på nytt få lyssna till Andreas Nilssons sångröst på Gökottan vid Alneberget på Kristi Himmelsfärsdag. Ett är då säkert. Andreas Nilsson gör ingen besviken, så det lär bli folksamling på nytt.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel