Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

André Strödin: Därför är jag Liberal

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

För några år sedan kände jag att vårt samhälle var på väg åt ett håll som jag inte vill leva i, med öppet hat mot minoritetsgrupper, värre gängkriminalitet och sjunkande skolresultat. Då bestämde jag mig för att engagera mig politiskt. Jag läste på om olika partier, deras värdegrunder och hur deras plan för framtiden såg ut. Jag fastnade för ett parti som står för var människas frihet att bestämma över sitt eget liv, skolan och allas lika värde. Jag blev Liberal och är stolt över att tillhöra ett parti som inte viker sig.

Livsresan börjar i skolan. För mig är utbildning extremt viktig. Vår utbildning skapar frihet att själva bestämma över våra liv. Som liberal vill jag ge de bästa förutsättningarna för en bra skolgång. Det ska vara lugn och ro i klassrummen, elever och lärare ska visa respekt gentemot varandra. Lärarna måste ha tid att vara det som dom utbildat sig till, lärare. Därför vill jag se lärarassistenter på våra skolor som till exempel kan vara rastvakter, sköta administration och hålla koll i matsal och korridor. Det ska löna sig att studera, både till lärare och andra yrken.

Det ska vara lugn och ro i klassrummen, elever och lärare ska visa respekt gentemot varandra

Tillsammans är vi starka. Jag bor i en liten kommun i ett litet land som är beroende av vår handel och våra kontakter med omvärlden. Som Liberal säger jag med en klar röst att EU är bra, EU behövs och i EU ska Sverige fortsätta ingå. Det är både en trygghet och en frihet. EU är en försäkring som ger oss hjälp när vi behöver det, men även en arena där vi tillsammans kan skapa förändringar. Vi kan relativt fritt resa runt och njuta av ett Europa utan stängda gränser

Möjligheter och frihet för alla. Liberalerna är det parti som införde LSS, och vi är vi det parti som står i framkant för att återskapa och utveckla funktionshinderspolitiken. Jag kan helt ärligt inte förstå hur dagens regering har ryggrad till den nedmontering av reformen som ger människor möjligheten att leva sitt liv med så bra förutsättningar som möjligt.

Bättre integrationspolitik. Vi alla ska ha möjlighet att klara oss själva. Det är frihet på riktigt. Vi måste ge alla som avser att bo i Sverige möjlighet att vara en del av vårt samhälle och utveckla vårt land genom att kunna ta tillvara de möjligheter som finns.

Nyckeln är det svenska språket och möjligheten till ett första jobb. Ingen ska tvingas in i bidragsberoende. Vid en ansökan om medborgarskap vill vi införa test i svenska och ett samhällsprov. Vi måste även vara tydliga med vad som inte är accepterat i Sverige. Vi vill därför se strängare straff för hedersbrott och totalförbud mot barnäktenskap.

Vill du också ha ett Sverige som står emot för hat och extremism, och samtidigt ger varje människa friheten att leva sitt eget liv på sina villkor? Då tycker jag du ska rösta på mig och mina partikamrater den 9 september.

André Strödin,

kandidat till kommunfullmäktige Örnsköldsvik för Liberalerna

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel