Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra raka hemmasegern för Modo

Annons

Tidigare hemmasvaga Modo vann för andra kvällen i rad på hemmais.

Det blev tre poäng mot AIK, men Modo fick kriga in på mållinjen för att hålla 2-1.

Modos formkurva har sett ut som en berg- och dalbana den här säsongen och laget har haft problem såväl med målskyttet som hemmaspelet.

5-1-segern mot HV 71 på fredagskvällen tydde på en islossning i båda fallen, men någon klang- och jubelföreställning blev det inte mot AIK.

Bra andraperiod

Segern var inte direkt orättvis - Modos utmärkta andraperiod motiverade den om inte annat.

Där var det målvakten Daniel Larsson som höll AIK kvar i matchen och såg till att det bara var 1-0 i andra paus.

Vi fick inte upp farten i första perioden, pratade igenom det i paus, och lyckades skapa tryck på AIK, sade Modos tränare Anders Forsberg.

AIK är ohjälpligt sist och dras med mycket skador men krigar på ett beundransvärt sätt - och lyckades också kvittera i sista perioden.

Vi går ned oss i tempo, men vi börjar få en styrka, att vi kan växla upp, sade Anders Forsberg.

Två minuter efter 1-1 satt också 2-1, vilket till slut räckte till en trepoängare.

Forsberg matchvinnare

Matchvinnare för Modo blev norrmannen Kristian Forsberg, som pricksköt 2-1. Han har framförallt en defensiv roll, men har nu gjort tre mål på två matcher.

Modos första mål gjordes av omskrivne William Nylander. Det var Nylanders första mål i SHL och väldigt vackert. Jeff Tambellini slog en crosspassning i power play, Nylander tog emot och höll iskallt i pucken innan han lyfte upp den i nättaket.

Ett klassmål, William möter en toppmålvakt, konstaterade Anders Forsberg och öste beröm över sin unge (17) supertalang. Han är otroligt skicklig och hans arbetsinsats är imponerande.

Samtliga övriga resultat gick Modos väl, laget klättrade upp till femte plats och ligger bra till för att ta en av play off-platserna.

Vi är på väg åt rätt håll, sade Forsberg.

AIK:s möjlighet att slippa kvalspel är bara teoretisk och laget har börjat scouta eventuellt kommande motståndare i kvalserien.

Vi håller på att justera försvarsspelet och har blivit mycket bättre där, nu behöver vi höja anfallsspelet också, sade tränaren Rikard Franzén. Tycker vi var förtjänta av minst en poäng, men vi måste göra mål på chanserna. Nu snittar vi ett, ett och ett halvt mål per match.

Mer läsning

Annons