Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra förlusten för Härnösands FF

Härnösands FF inkasserade säsongens andra förlust i bortamötet mot nykomlingen Söderhamn med 1–0.

– Vi gör en helt okej arbetsinsats, men måste jobba ännu hårdare för att poängen ska komma, konstaterade tränaren Patrik Jonsson.

Den här matchen började väldigt avvaktande från båda håll och tempot var heller inte speciellt högt.

– Sedan tog Söderhamn över, men William Amamoo i målet gjorde ett par fina parader, annars var halvleken väldigt jämn.

I slutet av den första halvan hade hemmalaget lite mer av både spel och bollinnehav.

– Vi kom tillbaka efter paus, men det vara ganska låst spelmässigt. Söderhamn hade dock en fin period på fyra-fem minuter där de skapade en rad fasta situationer med både hörnor och frisparkar.

Och laget kunde göra 1–0 på en nick under den här starka hemmaperioden. Sedan spelade det ingen roll att Härnösand hade mer av bollinnehavet sett till 90 minuter.

– Vi hittade tillbaka igen och Nick Scharkowski sköt över i ett fint läge, även Robin Bergman kom fram väldigt fint men skottet gick utanför. Så visst fanns det möjligheter till kvittering alltid, totalt sett skapade vi dock alldeles för lite och då krävs det att spelarna är effektiva om vi ska kunna få utdelning.

Tränare Jonsson vill inte tala om att laget tog ett steg framåt jämfört med premiären mot Boden, därtill var han alldeles för besviken.

– Spelmässigt var det här precis som mot Boden en ganska jämn match, jag tror att serien kommer att bli väldigt oviss och att små marginaler avgör. Det gäller att jobba ännu hårdare även om vi sett till arbetsinsatsen gjorde en helt okej insats.

HFF-tränaren tyckte att det emellanåt togs felbeslut och att passningsspelet gick lite för långsamt i vissa situationer.

– Problemet just nu är att vi inte får ut allt av alla spelare, individuellt finns det mycket att ta av. Sedan gäller det också att visa den kapacitet som finns hos många av de här grabbarna.

William Amamoo i målet gjorde tre fina räddningar och agerade säkert mellan stolparna och var den spelare i Härnösand som också kvitterade ut det högsta betyget. På mitten gjorde Johan Ödmark en positiv insats och svarade för aktioner som lika gärna kunde ha resulterat i mål, det samma gällde för forwarden Robin Bergman.

Mittfältaren i Härnösand, John Alegbe, landade olyckligt på axeln efter en närkamp, men trots sjukhusbesök, bringades det ingen klarhet om axeln var av eller inte. En av lagets två lettiska mittbackar, Ediljs Ivasko, kunde dock spela även om det var oklart innan.