Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra bortasegern för Brynäs

Annons

Brynäs fortsätter att visa kanonform i elitserien.

Andra raka segern och fjärde raka utan förlust kom borta mot Södertälje, 1-2.

Men Brynäs var nära att slarva bort segern.

Mitt i säsongens mest intensiva tid, med massor av matcher, skador och formsvängningar har Brynäs hittat rätt. På bortaplan har det dock varit svårare för Gävlelaget - före lördagens match hade det bara blivit en bortaseger, mot Södertälje tidigare i höst.

Men tillbaka i Södertälje för andra gången var det dags igen.

Det var kanske inte så vansinnigt snyggt och välspelat, men Brynäs var snäppet vassare och skapade något hetare chanser än SSK.

Och de gånger Södertälje försökte var JVM-målvakten Jacob Markström mycket stabil. Totalt stoppade han 32 skott och var nära att hålla nollan för andra matchen i rad.

Men med drygt fyra minuter tappade han in ett tämligen löst skott från Daniel Josefsson och Brynäs fick plötsligt kämpa hårt för segern.

Nästan direkt efter reduceringen hade Linus Klasen ett jätteläge, men Markström slängde sig på fotbollsmanér och räddade - med huvudet (!).

Brynäs lyckades hålla undan i slutet trots stor press från SSK och vann en mycket viktig match i kampen om sista slutspelsplatsen.