Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson och Johansson LHC:s hjältar

Annons

Den ene räddade 32 av 33 skott och var bäst på isen.

Den andre klev fram när det som bäst behövdes och låg bakom det viktiga andra målet.

Andreas Andersson och Magnus Johansson blev hjältar när Linköping slog Rögle med 3-1.

Andreas Andersson har hittills hållit nollan två gånger under sin första säsong i LHC - mot Modo och Luleå.

Under lördagen höll det på att även bli en tredje efter en riktigt stabil match och 32 av 33 räddade skott mot en desperat jumbo.

Bara 1.29 minuter före slutsignalen reducerade Mike Iggulden till 3-1.

Klart att det hade varit kul med en nolla till, brukar ju inte precis bli så många på en säsong. Men eftersom vi ändå vann är jag nöjd ändå, ler den 33-årige målvakten.

Andreas har fått en del kritik under hösten för att vara på tok för ojämn i nya klubben. Att varva riktigt bra insatser med bottennapp. Något som blivit ännu tydligare när förstemålvakten Christian Engstrand skadades och blir borta till efter jul.

Ärligt talat läser jag inte tidningarna. Jag känner själv när jag har gjort en mindre bra match. Men det tar tid att spela in sig i ett nytt lag och att hitta rätt i kommunikationen med de andra spelarna på planen. Det kommer att bli bättre och bättre.

En annan spelare som fått en del kritik är lagkaptenen Magnus Johansson. Backen, tidigare given i Tre Kronor, har knappast varit aktuell för landslagsspel under hösten.

Man får hoppas att jag bara är lite trögstartad i år, säger den 39-årige försvararen. Hela laget har ju varit ojämnt och det gäller absolut mig också. Men nu känns det som att formkurvan pekar uppåt.

Offensive Magnus Johansson hade hittills bara fått ihop nio assists och inte ett enda mål.

Någon fullträff blev det inte heller under lördagen - men väl två assists.

Båda var oerhört viktigt, inte minst efter att LHC gått mållöst de två senaste matcherna.

Det första var till Carl Söderberg som pangade in mål nummer 21 och det andra till Pär Arlbrandt efter ett sologenombrott.

Skönt att det lossnade lite för mig. Nu väntar jag bara på målen, brukar ju ligga på mellan sju och tio per säsong, säger Magnus.

Rögle sköt hela 33 skott men puckarna ville inte in.

Vi skapar många chanser, men avsluten är för krampaktiga. Efter alla tunga förluster är självförtroendet inte på topp, suckar tränaren Dan Tangnes.

Mer läsning

Annons