Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson nollade gamla klubben

Annons

Inför säsongen värvades målvakten Andreas Andersson från HV71 till Linköping. När lagen möttes i Kinnarps Arena gjorde han sin första match i sin gamla hemmaarena- och höll nollan.

Efter totalt nio säsonger i HV71 fick inte Andreas Andersson förnyat kontrakt med Jönköpingsklubben efter förra säsongen. I stället värvades till Linköping som ersättare till Fredrik Norrena, och där har Andersson, så här långt, blandat och gett.

Jag fick en ganska tung start med en skada redan på försäsongen och därefter har jag haft lite problem med foten. Men nu känns det i alla fall som jag är tillbaka i rätt bra form, sade Andreas Andersson.

Och det visade han på tisdagen, mot sin förra klubb, då han målvakten stängde igen fullständigt och höll nollan.

Det kändes riktigt bra hela vägen och med ett sådant här försvarsspel blir det ganska lätt för mig,sade han efter Linköpings seger med 2-0.

Matchen var målvaktens första i Kinnarps Arena sedan flytten till nya klubben och när han pustade ut i omklädningsrummet efteråt erkände han att det var en speciell känsla att vara tillbaka:

Visst är det så, när man är bra polare med många i HV och när det är folk man känner på läktaren. Men under matchen är det inte så mycket man funderar över.

När lagen möttes i Cloetta Center för en dryg månad sedan vann HV med klara 5-0 och Andreas Andersson fick då hoppa in och släppa tre puckar förbi sig, men i Kinnarps Arena verkar östgötarna trivas. Detta var andra segern på lika många försök.

Framför allt spelar vi riktigt bra försvarsspel, vilket man måste göra för att vinna mot ett lag som HV. Sen har vi flera spelare som är riktigt vassa när vi får våra lägen, sade Linköpings-målvakten som trots den stabila insatsen fick det hett om öronen när hemmalaget tryckte på i slutet.

Men i stället för någon hemmakvittering kunde formstarke Simon Hjalmarsson göra sitt andra mål för kvällen genom att sätta 2-0 i öppet mål med 13 sekunder kvar.

Hjalmarsson var liksom Andreas Andersson belåten efter segern.

Det känns så klart kanon att vinna en sådan här match, när det är lite derbykänslor över det hela. Vi gör en riktigt stabil insats.

Mer läsning

Annons