Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders Pärson hyllar Lisa Hörnblad efter hennes VM-insats: "Du vet vad det handlar om"

I och med söndagens störtlopp har Lisa Hörnblad nu tävlat klart i årets VM i St Moritz.
Hon slutade på 33:e plats i störtloppet.
– Du har tagit ett steg framåt och vet vad det handlar om, säger TV4:as expert Anders Pärson till Hörnblad efter loppet.

Åres Kajsa Kling slutade på plats 17 i dagens störtlopp i alpina-VM i St Moritz.

– Jag tycker ändå att åkningsmässigt så kan jag vara högre upp än vad jag är nu. Det var ett steg framåt från super-G, men det är en bit kvar.

– I den här backen får man inte göra så mycket misstag. Jag åker inte riktigt så rent som man måste göra. Det är smågrejer som kanske inte är så lätta att se, men som man inte får göra för det tar för mycket tid, säger Kajsa Kling till TV4 efter loppet.

TV4:as expertkommentator Anders Pärson tyckte att Kling förtjänade att komma i mål på en bättre tid.

– Jag är ändå lite stolt, du är ändå här och härjar med väldens bästa störtloppsåkare. Det kändes ändå som du hade chans i dag, säger Pärson och Kajsa Kling håller med.

– Jag tycker att jag var värd en bättre tid, men om jag tänker efter har jag många små misstag hela tiden, säger Kling som var 1.79 sekunder efter vinnaren Ikla Stuhec.

TV4:as Anna Brolin påpekar att Kajsa Kling skakade på huvudet när hon kom i mål.

– Det måste vara fel på tiden, för så här långsamt var det inte, skämtar Kling.

– Ja, det är fel på tiden, säger Anders Pärson.

Örnsköldsviks Lisa Hörnblad slutade 33:a, någonting hon inte var nöjd med.

– Det var ett litet härvigt åk från start till mål helt enkelt. Det var inte så bra. Det var dimma på toppen och mörkt hela vägen, så det var tråkigt. Det påverkade mycket. Har de bästa och första åkarna sol, då kommer man lite extra efter, säger Hörnblad sitt störtloppsåk, som var hennes sista tävlingsåk i årets alpina VM.

– Du har tagit ett steg framåt och vet vad det handlar om. Du kan sträcka på bröstet och visa att: Här kommer Lisa Hörnblad, ni ska räkna med mig, säger Anders Pärson.

– Jag tycker Lisa har gjort det jättebra i VM. Jag hoppas hon får bra hjälp och förutsättningar att fortsätta sin fartsatsning, säger TV4:as expertkommentator Mikael Ljunglind.

Pallen:

1) Ilka Stuhec, Slovenien 1:32.85

2) Stephanie Venier Österrike +0.40

3) Lindsey Vonn, USA +0.45

Lindsey Vonn blev historisk tack vare sitt brons, då 32-åringen numera är den äldsta kvinnliga åkaren att stå på pallen i ett alpint VM.

Klockan 13.30 är det dags för herrarnas störtlopp.