Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anders och Nicklas Nyberg gäster på välbesökt möte med SPF Seniorerna Nolaskogs

SPF Seniorerna Nolaskogs månadsmöte, det betyder stor uppslutning och massor av social samvaro.
Leif Persson hälsade alla välkomna, varefter Lars Silverlöv presenterade dagens program – där huvudpunkten var Anders och Nicklas Nyberg som bjudits in för att berätta om familjens företag.

Först ut var Rigmor Assarsson som informerade om föreningens studieverksamhet. Därefter kom Robin Hörnkvist. Han presenterade och sålde biljetter till Äldregalan den 9 maj. Därutöver gladde han oss med fartfylld och glad musik. Robin avslutade med att utnämnde sig själv som förband till dagens huvudgäster, Anders och Nicklas Nyberg.

Vi var många som med förväntan såg fram emot att lyssna till deras ”företagsresa”.

Nicklas berättade att 2018 fyllde företaget 90 år. Det material som de då hade sammanställt har de återigen gått igenom. Det förde med sig känslor av både sentimentalitet och stolthet över vad som utförts under de 90 åren. Massor finns att berätta men här kommer några hållpunkter.

Anders pappa startade företaget 1928 i Köpmanholmen. Han såg sig då som en ”apotekare” när han jobbade med färg. Allt blandades från grunden, idag går du och köper färdiga burkar. Mycket i yrket har förändrats över tid, bland annat upptäckte Nicklas farfar 1953 ”rollern” som förenklade arbetet. Till en början användes den som ett hemligt ”vapen”, jobbet kunde utföras snabbare.

År 1967 var det dags för Anders att ta över och Anders Nybergs Måleri bildades. Företaget har haft lite olika adresser men från och med 1985 etablerade de sig på Sjögatan.

Förutom traditionellt byggnadsmåleri har det funnits många intressanta renoveringsuppdrag runt om i Sverige. Bland annat på järnvägsstationer, kyrkor, industrier och andra specialfastigheter. Ett uppdrag som de är särskilt stolta över är fönsterrenoveringen på Naturhistoriska Museet.

Över tid har konjunkturen svängt men Anders och Nicklas uppger att de har lyckats parera detta väl. Måleri har varvats med fastighetsköp och förvärv av företag på olika orter.

År 2002 var det dags för Nicklas att gå in som ägare. Det har hänt mycket i Örnsköldsvik där dessa män har varit involverade. I färskt minnet har vi upprustningen av Sjögatan, köp och försäljning av ”Arken” med tillhörande byggnader, Ting 1 och nu senast Solsidan. Vi väntar med tillförsikt på nästa drag.

En devis som Anders och Nicklas alltid har haft med sig i arbetet har varit, att de vill ”överträffa kundens behov”. Framgång skapas genom nöjda kunder!

Ett stort tack riktades till dessa framgångsrika män! Leif avslutade dagen med att tacka alla för ett trevligt och väl genomfört månadsmöte.

Monica Sjöblom

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel