Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anaheim radade upp rekord

Annons

9-1. Och fem mot tre i sju minuter.

Det blev en riktig rekordmatch när Anaheim krossade Vancouver och dess två svenska målvakter.

NHL:s bästa lag för tillfället, Anaheim, bjöd på en imponerande föreställning hemma mot Vancouver. Seger med 9-1 och massor av nya rekord.

Som att laget hade 14 spelare som gjorde poäng, bland dem Jakob Silfverberg som gjorde ett mål och passade till ett. Eller Hampus Lindholm som passade till två.

Nio mål är också klubbrekord, liksom fem mål i power play, och Anaheim är fortsatt obesegrat under ordinarie speltid på hemmaplan. Det märktes verkligen inte att stjärnmålvakten Jonas Hiller var borta på grund av sjukdom.

I Vancouver delade svenskarna Eddie Läck och debutanten Joacim Eriksson på jobbet. Ingen av dem var lyckad, men de hade sannerligen ingen hjälp av sitt försvar heller. Tre av Anaheims nio mål kom på styrningar från Vancouverspelares klubbor.

Vancouver skämde ut sig i tredje perioden när fyra spelare fick lämna isen efter slagsmål. Med ytterligare fyra i utvisningsbåset hade coachen John Tortorella inte många lirare att välja på. Faktum är att Anaheim avslutade matchen med spel i 5 mot 3 i över sju minuter.

Vid sidan av rekordmatchen slog Toronto Buffalo med 4-3 efter straffar och Pittsburgh gjorde samma siffror på Washington men under ordinarie tid.

Mer läsning

Annons