Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amy Diamond i "Alice i Underlandet"

Sångerskan Amy Diamond satsar på musikal. På annandag jul har Maximteatern i Stockholm premiär på "Alice i Underlandet", med Amy Diamond i huvudrollen som Alice som en dag trillar ner i ett kaninhål och hamnar i en värld som strider mot all logik. Alla övriga roller i pjäsen - som Hattmakaren, Katten, Larven och Vita kaninen - görs av Roger Westberg.

Det här är som klippt och skuret för Amy, en pjäs om en ung flickas resa mot vuxenvärlden. Det är en berättelse om att våga tro på sig själv, även om världen omkring beter sig konstigt - Alice möter onekligen ett antal underliga figurer på sin väg genom Underlandet, säger producenten Mats Jacobson i ett pressmeddelande.

Boken "Alice i Underlandet" skrevs av Lewis Carroll 1865. Nästa år har en ny filmatisering av Tim Burton premiär, med Johnny Depp i rollen som Hattmakaren.