Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amnesti för korruption underkänns

Annons

Pakistans högsta domstol underkände på onsdagen ett dekret om amnesti som har skyddat högt uppsatta politiker, inklusive president Asif Ali Zardari, från åtal om mutbrott och korruption.

Högsta domstolens beslut att inte godkänna påbudet ses som ytterligare en motgång för Zardari vars popularitet har dalat.

Amnestin infördes av dåvarande militärdiktatorn Pervez Musharraf i oktober 2007. Nuvarande presidenten Zardari har dock immunitet mot mutåtal så länge han är president.

I slutet av november offentliggjordes en lista på nästan 3 500 personer, där flera var toppolitiker, som skyddats mot korruptionsåtal. Enligt utslaget i högsta domstolen kan nu flera av dessa komma att ställas inför rätta.

Högsta domstolen ogiltigförklarade redan i juli det undantagstillstånd som Musharraf hade utropat och alla beslut han fattade under den tiden.