Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikansk kamp i Solnahallen

Annons

Två amerikaner drabbade samman under fredagens toppmöte i Basketligan. Andrew Mitchell i Solnas vita matchställ, Brandon McKnight i Plannjas gröna. Mitchell gick av planen som vinnare när Solna tog hem matchen med 85-63.

För två år sedan spelade Mitchell i Plannja och McKnight i Solna. Nu är det ombytta roller och på plats i Solna längtade McKnight tillbaka.

Jag saknar Solna så mycket. Det är här min karriär startade och lagkamraterna blev som mina bröder.

De båda amerikanska guarderna blev mesta poänggörare i sina lag. Mitchell gjorde flest och bidrog till Solnas vinst.

Det var roligt att spela. Och att vinna eftersom vi blev slagna rätt hårt senast, sade han.

McKnight fick se sig slagen och han medgav att Solna var det bättre laget.

Vi tappade fokus i vårt försvar och förlorade den här gången. Men det är en lång säsong och två matcher kvar mot Solna. Vi vinner nästa.

Senast de båda lagen möttes vann Plannja på hemmaplan med hela 30 svidande poäng. Även i Solnahallen inledde tabellfyran Plannja starkt och tog ledningen med 10-0. Men efter en time out och två inledande poäng av guarden Martin Pahlmblad släppte det för Solna som började knappa in. I halvtid hade båda lagen gjort 38 poäng var och det var Solna som gjorde tredje halvlekens tolv första poäng. Hemmalaget behöll ledningen och hann bättra på poängskillnaden ytterligare innan slutsignalen ljöd.

Striden i Basketligans topp är fortsatt jämn eftersom både tvåan Norrköping och trean Sundsvall vann sina matcher.