Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikan utan minne nu tennistränare

Annons

Tennistränare i Uddevalla - det är vad den amerikanske man som plötsligt vaknade upp och endast kunde tala svenska har blivit.

Det skriver Bohusläningen, som fått en intervju med mannen.

Det var i augusti som den 61-årige amerikanen kom till Sverige. Han hade då hittats medvetslös i ett hotellrum i Kalifornien och när han vaknade upp visade det sig att han glömt sin engelska och endast kunde uttrycka sig på svenska. Själv trodde han att han hette Johan Ek, men i hans pass stod ett amerikanskt namn, Michael Boatwright.

Första månaden på sjukhuset bara grät jag. Jag stod framför spegeln och tittade på mitt pass och tittade på mig i spegeln men jag fick inte ihop det. Jag kände inte igen mig, berättar han för Bohusläningen.

Han ville åka till Sverige och en gammal vän i Uddevalla tog hand om honom när han kom fram. Då amerikanska myndigheter hjälpt honom att försöka minnas sin bakgrund hade det kommit fram att han var en framgångsrik tennisspelare och på plats i Uddevalla fick han i uppdrag av Uddevalla Tennisklubb att träna en duktig junior.

Uddevalla har ställt upp så fantastiskt för min grej, Jag vill återbetala. Det känns som att stan har tagit emot mig som en vanlig människa och inte som något psykfall, säger Michael Boatwright.

Kommande vecka ska mannen tävla i veteran-SM i tennis.

Mer läsning

Annons