Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulans kan ersätta nattsköterskor

En utredning har inletts om möjligheten att ersätta nattsköterskorna inom Kramfors kommuns äldreboenden med ambulanspersonal. I så fall får Höga kusten tillbaka dygnet runt-ambulansen.

Indragningen av dygnet runt-ambulansen i Höga kusten väckte starka känslor i området. Oron var stor och kritiken blev massiv inför beslutet om att försämra servicen för invånarna.

Trots detta genomfördes förändringen. Sedan början av 2007 finns ambulans i tjänst, med stationering i Docksta, endast dagtid fram till klockan 19.

- Nu har vi fått i uppdrag av politikerna att organisera en samverkan mellan kommunen, ambulansen och primärvården, berättar Inga-Lena Arkeflod som är områdeschef för särskilt boende i Kramfors kommun.

Utgångspunkten för utredningen är att se över möjligheten att ambulanssjukvården tar över nattsköterskornas jobb inom kommunens särskilda boenden. En lösning som genomförts i Västraområdet i Sollefteå kommun och som kommer att studeras närmare i utredningen.

Om utredningen kommer fram till att en sådan lösning är att rekommendera innebär det i sin tur att Höga kusten får tillbaka en dygnet runt-ambulans.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70