Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amanda leder i Grammiskampen

Annons

Amanda Jenssen och Kent har fått flest Grammisnomineringar inför galan i januari.

De kan vinna sex stycken vardera.

Grammisjuryn har presenterat en första lista över nominerade inför galan, som är skivbranschens egen firmafest.

Det är tio namn i varje kategori och listan bantas ner till fem i varje klass om ett par veckor.

Numera är omröstningen öppen för allmänheten som kan gå in och rösta på Grammisprisets hemsida.

På den första listan har Amanda Jenssen och Kent fått flest röster, sex vardera. Då delar Amanda Jenssen och vapendragaren Pär Wiksten nomineringar i klasserna för textförfattare, kompositör och producent.

Det kan bli något av en revansch för Amanda Jenssen som hade tre vinstchanser på årets gala utan att vinna något. Kent har sedan tidigare 16 Grammisar på hyllan.

Ingen tv-sändning

Fem nomineringar har gått till A Camp, Lars Winnerbäck, Thåström och överraskningen El Perro del Mar - artistnamnet som sångerskan Sarah Assbring döljer sig bakom.

Grammisgalan hålls nästa år den 15 januari och får en lägre profil än på många år. Ingen tv-kanal har varit intresserad av att sända tillställningen, så den kommer att hållas i konsertlokalen Münchenbryggeriet i Stockholm, i stället för på en stor scen som brukligt annars.

Listan med tio namn kommer att bantas ner till fem i varje kategori. De slutliga nomineringarna presenteras den 16 december.