Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amanda Knox dömdes åter för mord

Annons

Amanda Knox och hennes tidigare pojkvän döms åter till fängelse för det uppmärksammade studentmordet i Italien. Amerikanskan vägrade att resa till Italien för att närvara vid rättegången.

Domstolen i Florens dömde på torsdagskvällen Amanda Knox till 28 år och 6 månaders fängelse, och Raffaele Sollecito till 25 års fängelse, för mordet på den brittiska studiekamraten Meredith Kercher i universitetsstaden Perugia 2007. Knox vägrade att resa till Italien och följde i stället förhandlingarna från Seattle i USA. Hon förklarade senare genom sin talesperson att domen gör henne rädd och ledsen.

"Eftersom jag befunnits oskyldig tidigare, förväntade jag mig mer av det italienska rättsväsendet", sade Knox i uttalandet.

Domen väntas nu överklagas. Bedömare tror att det är osannolikt att Knox kommer att utlämnas från USA - även om domen slås fast av Italiens Högsta domstol.

Knox och Sollecito fälldes för mordet 2009, men friades två år senare. De hade då suttit i fängelse i fyra år. Paret har hela tiden nekat till anklagelserna.

Den ivorianska narkotikalangaren Rudy Guede, som var tillsammans med paret och Kercher när mordet begicks, greps och dömdes mot sitt nekande.

Mer läsning

Annons