Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amanda Jenssen i fokus inför Grammis

Annons

Amanda Jenssen toppar nomineringsligan inför Grammisgalan 2010. El Perro Del Mar och Melissa Horn är andra med flera vinstchanser.

Bra att det är så mycket tjejer, säger Miss Li.

Amanda Jenssen delar visserligen förstaplatsen med Thåström, som också har möjlighet att ta hem fem statyetter på utdelningen i Stockholm den 15 januari. Men när Grammisgalan på onsdagsförmiddagen arrangerade pressträff höll sig den medieskygge Ebba Grön- och Imperietikonen borta - och Lundatösen hamnade ensam i centrum.

Det är väldigt trevligt - och otippat. Jag trodde absolut inte att jag skulle få så här många, säger Amanda Jenssen efter presentationen av nomineringarna.

Hon är särskild glad över prischanserna som årets kompositör och producent, som hon delar med parhästen tillika Wannadies-sångaren Pär Wiksten.

De nomineringarna är väldigt härliga, för jag får sitta och fnissa ihop med någon under galan. Som soloartist är man alltid ensam.

Men om hon vinner eller inte spelar inte så stor roll. Det är bara i sällskapsspel som Amanda Jenssen är en dålig förlorare.

I Alfapet kan jag bli lite cranky, fnissar hon.

Bra brudar

Amanda Jenssen är inte den enda kvinnliga storfräsaren bland manliga grammisveteraner som Kent och Lars Winnerbäck. El Perro Del Mar och Melissa Horn har också flera nomineringar var.

Linda "Miss Li" Carlsson, som kan bli årets kvinnliga artist, är glad över att vara omgiven av framgångsrika tjejer.

Det finns så otroligt många bra brudar i Sverige som lirar musik. Jag tror att vi kan sporra andra att våga satsa, säger hon.

Hennes senaste skiva har inte bara gett henne en nominering till Grammisgalan, utan även tagit henne ut i världen.

Det är mycket på gång utomlands. Vi har gjort flera vändor i Tyskland och i vår ska vi till exempel till USA och Japan, där "Bourgeois Shangri-La" har utsetts till årets bästa låt, säger hon.

I kategorin årets jazz hittas bland andra Lisa Ekdahl, som också varit borta från Sverige mycket i år.

Jag har varit ute på en lång Europaturné. Spännande - och mycket god mat, ler hon.