Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allvarligt skadad i trafikolycka

Annons

En person befaras ha skadats allvarligt i en kollision mellan två bilar på väg 804 strax utanför Varberg. Totalt är fem personer inblandade i olyckan varav ett barn.

Just nu vet jag inte vem det är som är allvarligt skadad, säger Kim Selland på trafikledningscentralen i Göteborg.

Larmet in vid 15.30 och begränsad framkomlighet råder på vägen.

Strax efter klockan 15 kolliderade två bilar på riksväg 40 mellan Forserum och Nässjö. Räddningstjänst klipper upp biltaket för att ta loss en person.

Hur skadeläget är vet jag inte, säger Lars-Göran Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköpings kommun, till TT.

En timme tidigare skedde ytterligare en trafikolycka bara några hundra meter därifrån. Totalstopp råder i östlig riktning mot Nässjö.

Det har varit väldigt mycket olyckor. Från morgonen har det varit tio olyckor i Jönköpingsområdet, säger Lars-Göran Andersson.

I Stockholms län har åtta trafikolyckor rapporterats in till polisen under eftermiddagen. Ingen person har skadats allvarligt, enligt länskommunikationscentralen.

Trafikledningen på Trafik Stockholm, vars område omfattar Stockholm, Östergötland och Mälardalen, har inte heller fått in rapporter om några allvarliga personskador i trafiken.

Det är lite småkörigt eftersom det ligger snöfall över hela östra Svealand. Det är en del träd som trillat ner och bilar som kör fast. De större vägarna är prioriterade för snöröjarna men det är många småvägar som inte är framkomliga eftersom det blåser och snöar mycket och de driver igen, säger Mats Isaksson, trafikledare på Trafik Stockholm.

Under kvällen och natten väntas de största snömängderna i Gävleborgs och Västernorrlands kustlandskap.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för hela fjällkedjan.

Det kommer vara tidvis hårda vindar i kombination med snöfall under kvällen och framför allt natten där, säger Lisa Frost.

Klass 1-varning för snö råder fortfarande för mellersta och norra Götaland samt för Svealand.

Mer läsning

Annons