Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alltid dumt att ta en varning"

Annons

Zlatan Ibrahimovic petade bort bollen med flit, fick en varning, och missar nu den placeringsmässigt betydelselösa matchen mot Tyskland och är tillbaka till ett ovisst playoff.

En slug plan från förbundshåll?

Nej. Det är alltid dumt att ta en varning, säger landslagschefen Lars Richt.

Det var när Sverige ledde med 2-1 när bara minuter återstod som den svenska lagkaptenen "råkade" sparka bort bollen och domaren valde att varna honom.

Det blev Ibrahimovics andra varning i kvalspelet, och han är därmed avstängd i en match.

Eftersom varningarna hade följt med in i ett playoffspel vore en varning mot Tyskland ödesdiger för den svenske storstjärnan - nu blir det en läglig vila.

Landslagschef Richt protesterar dock.

Det går emot spelets principer att ta en varning, och jag pratade med honom efteråt. Han höll med om att det var dumt, men vad han tänker vet jag ju inget om, jag vet ju bara det han säger.

Den svenske lagkaptenen gjorde sig också ovän med den svenska mediekåren i och med att han bara svarade på ett par korta frågor och sedan hänvisade till sin nya app - som ska innehåller bilder och kommentarer från landslagets innersta, något fotbollsförbundet tidigare förbjudit.

Vi måste prata om det här, vi kan inte riktigt se konsekvenserna av det här än och det hade varit bra om jag varit informerad. Men samhället förändras, och vi får ta ställning till hur vi ska hantera det. Men jag har inget svar nu, säger Richt.

I och med att playoffplatsen säkrats har landslagsledningen börjat titta på hur den novemberveckan ska planeras.

Richt har inga säkra svar där heller.

Det beror helt på motståndet, men vi vill gärna ha Sverige som bas. Fast om vi, till exempel, ska möta Turkiet kanske det är bättre att ha läger någon annanstans, kanske även i ett neutralt land. Vi får se efter lottningen, säger han.

TT: Är inte Friends Arena uppbokad av annat?

Det hoppas jag inte, i sådana fall får det ställas in.

Besökarna till Monster Jam den 9 november och Black Sabbath den 22:a kan dock andas ut. Playoffmatcherna spelas den 15 och 19 november.

Mer läsning

Annons