Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltfler råttor i storstäderna

Annons

Ännu en Coop-butik har drabbats av råttor och möss. Enligt Anticimex har problemen med dessa gnagare ökat markant den senaste tiden. En allt slarvigare hantering av sopor och matavfall är den troligaste förklaringen.

Nu senast är det en Coop-butik på Lidingö som fått påhälsning av de ovälkomna gästerna. Vid en inspektion hittade Miljö- och stadsbyggnadskontoret spillning i butiken, rapporterar P4 Stockholm.

Coop måste nu vidta en rad åtgärder, bland annat ska butiken och lagret saneras från spår av skadedjur, annars kan butiken tvingas betala böter.

I september i år tvingades en Coop Forum-butik i Täby utanför Stockholm stänga efter att ha haft upprepade problem med möss i butiken.

Varför dessa gnagare tycks föredra just Coop är det ingen som vet. Att de söker sig till matbutiker, däremot, är inget konstigt alls, säger Jan Jungerstam, biolog på Anticimex.

De söker sig till där vi hanterar mat.

Enligt honom har problemen ökat kraftigt de senaste åren. Framför allt med råttor i storstäderna.

Det kan ha att göra med vårt sätt att hantera mat eller sopor. I väldigt många fall finns den kopplingen. Dessutom söker de sig inomhus nu när det börjar bli kallare.

Mer läsning

Annons