Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt räckte inte för Färjestad

Färjestad gav allt - och lite till.

Det räckte inte ens till en poäng.

HV71 tog säsongens fjärde raka seger mot FBK efter 4-3 i Karlstad på onsdagskvällen.

Färjestads skräckfacit mot HV - tre raka nederlag och 1-20 i målskillnad i vinter - skulle bättras på rejält. Det märktes tidigt att onsdagens match betydde mycket för värmlänningarna som gjorde en av säsongens bättre matcher.

HV71 var långa stunder tillbakatryckt i första perioden. Andreas Andersson i HV-målet storstilade i Stefan Livs frånvaro. FBK avlossade 13 skott mot Andersson i första perioden utan att få in pucken.

HV behövde bara fyra skott för att spräcka nollan. Och som man gjorde det. Björn Melin vände ut och in på både backen Fredrik Lindgren och målvakten Robin Rahm när han satte 0-1.

I andra perioden fortsatte FBK att arbeta stenhårt - och på nytt var det gästerna som satte pucken i nät. David Ullström stänkte in tvåan efter han snott pucken vid sargen och tagit några skär in i banan.

Ett litet hopp tändes för FBK när Robin Sterner reducerade i mitten av mellanperioden, snyggt framspelad av Dragan Umicevic.

Även i sista perioden kom Färjestad ut som det spelförande laget. Nyblivne schweiziske OS-spelaren Severin Blindenbacher hade en puck i stolpen, det samma hade HV:s Martin Thörnberg.

Färjestads efterlängtade kvittering kom genom 19-årige Robin Sterner, återigen framspelad av Dragan Umicevic.

Sterners mål såg ut att räcka till säsongens första FBK-poäng mot HV.

Så blev inte fallet.

Färjestads Robin Rahm svarade för en riktig målvaktstavla när han släppte Johans Lindströms skott från mittlinjen i nät. Att pucken studsade elakt duger inte som förklaring.

David Petrasek ökade sedan på till 4-2, också det till synes billigt.

FBK:s sista offensiv resulterade i reducering genom Anders Bastiansen, men närmare kom inte FBK.