Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allt fler beroende av socialbidrag

I både Sollefteå och Kramfors kommun ökade antal hushåll som fick socialbidrag, ekonomiskt bistånd, under 2007. I Härnösand minskade däremot antal hushåll som under året uppbar ekonomiskt bistånd.

Trots att antal hushåll som fick ekonomiskt bistånd förra året minskat i Härnösand så har budget överstigits med 2,3 miljoner kronor. Normen har ökat vilket gör att hushållen får en större summa pengar per månad och den tid för vilken människor behöver ekonomiskt stöd har blivit längre.

I Härnösand är det gruppen helt arbetslösa och utan ersättning som blivit större. Det ekonomiska biståndet varje hushåll uppbar har ökat och behovet sträcker sig över längre tid.

- Det märks en tydlig skillnad sedan aktivitetsstöd och praktikplatser via arbetsförmedlingen minskat, säger Solbritt Höglund, socialförvaltningen i Härnösands kommun.

I både Sollefteå och Kramfors har antalet hushåll som är beroende av ekonomiskt bistånd ökat. I Sollefteå har såväl antalet hushåll som ersättningsnivån ökat under förra året. Det beror till stor del på att fler blivit utstämplade och på försäkringskassans hårdare bestämmelser.Läs mer i tisdagens TÅ.INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78