Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Allt behöver inte vara bra i Birsta"

Samtidigt som ytterligare sju nya butiker öppnade i Birsta under helgen växer kritiken. Flera butiker har glest med besökare och Svensk handel lokalt befarar att flera kommer att gå i konkurs.

Kjell Undén representerar Svensk handel i Sundsvall, och han är mycket kritisk till i första hand utvecklingen i Birsta.

- Vi har en överetablering idag och läget är bekymmersamt. Det går inte att som i Birsta öppna nittiofem butiker och tro att det ska fungera. Det finns ingen möjlighet, många kommer att slås ut med konkurs som följd. Dessutom är hyran i Birsta knappast lägre än ett cityläge. Fastighetsägarna plockar in hyresgästerna och när det går dåligt säljer man företagen vidare, säger Undén och fortsätter:

Olle Viklund är ordförande för Svensk handel i Härnösand:

- För min personliga del tror jag inte att det kommer att fungera i Birsta, det är knappt man orkar gå runt där. Sedan måste man fråga sig om det gjorts någon mätning på kundunderlaget samtidigt som butikerna måste hålla öppet under dyra OB-tider, exempelvis söndagar.

Läs mer i tisdagens TÅ

EGON SUNDLÖF
070-662 27 53

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67