Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsvenska gurun tippar – här är laget Modo möter i ett eventuellt kval

Modo ser ut att återigen behöva kvala för att hålla sig kvar i SHL.
Men Modofansen kan vara lugna, menar experten Harald Lückner, som inte tror det blir Hockeyallsvenskan nästa säsong.
– Det ska till ett smärre under för att de ska åka ned, säger den tidigare Modotränaren.

Nio poäng upp till säker mark och den extremt viktiga tolfteplatsen, som Rögle innehar.

Tyvärr för Modos del blir det nog kvalspel även denna säsong om inte ett mirakel sker under de sista fem omgångarna.

Även Harald Lückner, som numera är hockeyallsvensk expert för C More, tror att Örnsköldsvik blir tvunget att genomlida ännu ett påfrestande kval. Men Modofansen kan andas ut, det blir SHL-spel nästa säsong, enligt Lückner.

– Definitivt. Det är så stor skillnad på lagen i SHL och Hockeyallsvenskan nu, det har blivit ännu större skillnad i år. Sedan är det en matchserie bäst av sju och SHL-lagen har hemmafördel. Modo ska absolut klara av ett kval och jag tror Andreas Johansson och Fredrik Olausson har full koll. Det ska till ett smärre under för att de ska åka ner, säger han.

SE MER: Förre Modotalangen om kvalet 2011 och träningsrutinerna i klubben

Vilket lag Modo eventuellt ställs mot i kvalspelet är högst oklart. AIK och Tingsryd kommer spela den hockeyallsvenska finalen och förloraren där möter laget som vinner play off-spelet. Harald Lückner ser AIK som segrare i finalen och tror sedan Tingsryd ställs mot Leksand.

– Det blir nog AIK som vinner finalen, även fast de har ett par spetsspelare som är borta på grund av skada. Känslan är att Tingsryd är lite nöjda med sin säsong. De har gjort det fantastiskt och hållit en hög nivå, men AIK är starkare, säger Lückner och fortsätter.

– Det kan hända vad som helst i play off-spelet. Oskarshamn har varit stabila, men jag har ingen feeling för dem faktiskt. Jag tror inte de har en chans. Leksand är inne i ett bra flyt, precis som Mora och Almtuna. Det är hugget som stucket. Det gäller att ha en målvakt som står på huvudet och att man får ett flow i hela laget.

Om du måste tippa i dag, vilket lag ställs Modo mot i ett eventuellt kval?

– Det kan mycket väl bli Leksand som tar sig hela vägen till matchserien mot Modo. De har ett bra flyt, får tillbaka några spelare från avstängning. Mitt tips nu blir därför Leksand.

LÄS MER: Svartvadet om uppgifterna att Modo värvat till nästa säsong