Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allsång i julens tecken

Gillar man utmaningar kan man arrangera en allsångskväll en vecka före jul. Markus Molin och Per-Åke Stockberg gillar utmaningar. Och då blev det allsång på Babels i Kramfors på onsdag kväll.
– Vi vill sjunga in julen enkelt och okomplicerat tillsammans med andra, säger Markus Molin.

Annons

Det fanns en liten baktanke också, att Kramforsforsborna ska ha succén med Allsång på torget i minnet. För även om Markus och Per-Åke trivs bra i det lilla formatet hyser de ändå en stilla förhoppning om att utveckla allsången i Kramfors.

Konceptet på Babels var i princip detsamma som för Allsång på torget, men givetvis säsongsanpassat, och helt och hållet i julens tecken. Det var idel klassiker som Bjällerklang, Nu tändas tusen juleljus, Rudolf med röda mulen, Nej se det snöar, med mera. Kvällens avslutades med en stämningsfull duett med Markus och kvällens gäst artist Marta Parkman, som framförde klassikernas klassiker Stilla natt.

Dessförinnan levererade Markus Molin en version av Stad i ljus som skulle fått självaste Tommy Körberg grön av avund.

Marta Parkman har sina rötter i Härnösand, men bor numera i Göteborg, där hon är verksam som artist. Mest blir det underhållningsmusik, men också en del jazz, och då framför allt musik av Martas stora idol Alice Babs. Och det blev förutom julsånger även några nummer ur Martas eget Alice Babs-program.

Några småstjärnor fanns inte med under kvällen, och de stora stjärnorna bland publiken föredrog att sjunga tillsammans med andra.

Och så klart blev det ett lagom svårt musikkryss med goda priser.

Markus och Per-Åke var båda på ett strålande humör, och bjöd generöst på sig själva med humor och spel- och sångglädje.