Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har haft en töntstämpel över oss - det här ger en ny bild av befolkningen i Ådalen"

Nu får idella föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus utrymme att exponera sig i TV-rutan. Det sker i programserien Riket som visas på tisdagkväll.

Annons

Nils-Gunnar Molin, ordförande i ideella föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus

– Vi har haft en töntstämpel över oss bland många ute i landet, men här är jag säker på att de får en helt annan bild av befolkningen i Ådalen. Det kommer att visa att vi har kraft, vilja och ambition att förändra vårt samhälle där vården i sig är en viktig pusselbit.

Det säger Nils.-Gunnar Molin som är ordförande i Sollefteå Framtidens Akutsjukhus och berättar vidare att programmet spelades in i somras och att teamet var på plats under flera dagar.

– Vi kommer att trycka på att våra medborgare inte får tappa tron till demokratin. Det går fortfarande att rätta upp saker och ting om vi fortsätter en aktiv kamp, säger Nils-Gunnar.

Läs också: Akutgruppen tar nya tag: Protesterar med budkavle och målet är landstingskansliet

TV-teamet följde bland annat en helkväll när föreningen Sollefteå Framtidens Akutsjukhus höll ett av sina löpande avstämningsmöten i Missionskyrkans lokaler i Sollefteå.

– Vi berättar hur föreningen bildades och varför. Hur vi har reagerat på de förändringar som skett och som pågår inom landstinget Västernorrland. Och inte minst försöker vi trycka på de lösningar vi har för att vi i framtiden ska ha en bra akutsjukvård för alla, inte bara i Sollefteå utan över hela länet.

Så här i efterhand - hur skulle du vilja summera er roll i programmet?

– Nu har jag inte sett programmet och det är väldigt mycket som klipps och redigeras eftersom det ska ned till 30 minuter. Men känslan är att vi fick lyfta fram det som vi tycker är viktigt för att slå vakt om närheten till akutsjukvård för alla i länet.

Serien Riket sänds på tisdagkväll i SVT 2 med start 20.00.

Mer läsning

Annons