Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för PRO-klassikern – 140 spänstiga seniorer på startlinjen

Under torsdagen gick startskottet för första deltävlingen i PRO-klassikern i Örnsköldsvik – fyra kilometer runt Höglandssjön. Cirka 140 spänstiga seniorer samlade arrangemanget.

Annons

OBS: Livesändningen är nu avslutad – så fort reprisen är klar går den att se i spelaren ovan.

Det var ett stort gäng pigga pensionärer som samlades vid 12-tiden vid Höglandssjön i Gullänget.

– Det här är första gången PRO-klassikern arrangeras i Norrland, de har börjat så smått i Uppsala men vi blir många fler. Uppemot 150 personer är anmälda och det är vi väldigt malliga för, berättar Kerstin Nordström, friskvårdsansvarig i Örnsköldsviks samorganisation.

Läs också: Örnsköldsviks pensionärer ska bli friskare

Torsdagens deltävling, löpning/promenad runt Höglandssjön på Hälsans stig, anordnades av Gullänget PRO och är först ut i klassikern, sedan följer cykling och simning i höst samt skidåkning under februari.

– Det viktiga är att röra på sig, träffas och har kul. Det är ingen tidtagning så man slipper den pressen, säger Kerstin Nordström.

Och kul verkade deltagarna ha, inte minst när registreringen var avklarad och det var dags för uppvärmningen, ledd av Gun-Marie Östlund.

– Att värma upp muskler och leder är jätteviktigt så man inte skadar sig, säger Gun-Marie som gärna hade varit med i loppet också men hade annat för sig.

Gun-Marie Östlund,

Å andra sidan leder hon gympa sex gånger i veckan på Friskis & Svettis så flåset är det inget fel på.

Till tonerna av bland annat Ann-Louise Hanson, Towa Carson och Siw Malmkvist parodi på Eric Saades "Popular", "Pensionär", fick hon ordentlig fart på församlingen.

"För jag är pensionär

Ja, jag är pensionär

Och livet börjar faktiskt där"

Många ville nog fortsätta, "da capo" ropade någon, men då var det dags för start. Britta Håkans, friskvårdsansvarig för PRO Ångermanland, klippte bandet för det första historiska PRO-klassikerloppet och deltagarna gav sig i väg, några springandes, andra gåendes.

Eleonore Nordin, Siw Westerlund och Britt-Inger Söderlind pustar ut efter första grenen i PRO-klassikern. I höst väntar cykling och simning och till vintern blir det skidåkning.

Redan efter 20 minuter var första löparen i mål, Siw Westerlund följd av Eleonore Nordin och Britt-Inger Söderlind.

– Fast vi fuskade, vi hade fått lov att starta tidigare för Britt-Inget måste i väg och jobba, skrattar Siw som var nöjd med sin insats.

– Det har gått jättebra, jag bruka springa hårdare hemma.

– Hon saknade backar, säger Eleonore och lägger till att de dansar mycket också och håller sig i form på så vis.

Efter loppet fick deltagarna dricka och frukt och det fanns även korv, kaffe och annat gott i fikatältet.

Mer läsning