Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurvigt besök på Lingbo: "Vi tar djurparken hit"

Vård- och omsorgsboendet Lingbo fick fint besök på torsdagseftermiddagen. En häst, en hund, ett får och ett antal fjäderfän uppehöll sig på innergården, till såväl personalens som de beondes förtjusning.

Annons

– Vi brukar ordna olika aktiviteter för de boende. Allt från sittgympa och bingo till grillning och spel, men det är första gången vi har djur här, säger Erika Forsberg, aktivitetsledare på Träffpunkten på Lingbo.

Erika Forsberg arbetar som aktivitetsledare på Träffpunkten.

Evenemanget var en populär tillställning, och många av de boende hade tagit sig ut lagom till solskenet för att få klappa och hälsa på de många djuren. Gåsen, som passande nog heter Mårten, var en populär gäst under dagen. Men även den på gräsmattan betande shetlandsponnyn drog till sig mycket uppmärksamhet.

– Jag har gjort det här under flera års tid. Jag anordnade bland annat djurens dag när jag jobbade på Bjästagården. Och nu när jag är sjukpensionär så har jag ju lite tid över att kunna fara ut och hälsa på andra boenden, säger Katarina Österberg som äger djuren.

Shetlandsponnyn var en av många djur som drog till sig uppmärksamhet.

Tanken är även att djuren ska fungera som mer än bara tillfälligt sällskap. Poängen är att ge de boende ett minne som de kan bära med sig.

– Just för tillfället är det glädjen som är det viktiga, sen har man ju också något att prata om senare, och som man kan relatera till. Det är en helt fantastisk upplevelse att få vara med när de här djuren kommer. Och vi har en otroligt engagerad personal som ställer upp och gör allt vad de kan för våra gamla i kommunen. säger Agneta Johansson, chef på Lingbo boende.

Några av de boende på Lingbo hälsar på Mårten Gås.

– Man gör något annorlunda, som de boende får uppleva som de inte upplever annars. Det är inte alla som kan fara på djurparken, så då tar vi djurparken till dem, säger Katarina Österberg.

Mårten Gås.

Även en kanin besökte Träffpunkten.

Mer läsning

Annons