Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans kläder började brinna på jobbet – företaget riskerar vite

I februari inträffade en arbetsplatsolycka på ett företag i Örnsköldsviks kommun. Arbetsmiljöverket kräver nu åtgärder, annars hotar ett vite på 80 000 kronor.

Annons

En man som jobbar på företaget arbetade med gasskärning när det gick hål i svetsutrustningens acetylenslang och en stor eldslåga uppstod.

Arbetstagarens kläder tog eld och för att släcka kläderna fick han springa ut ur verkstaden och rulla sig i snön. Mannen fick brännskador på magen, halsen, i ansiktet och på vänster handled. Det var på handleden han blev svårast skadad och fick andra gradens brännskador.

Arbetsmiljöverket inspekterade arbetsplatsen i mars och kräver nu 13 stycken åtgärder, annars får företaget betala ett vite på 80 000 kronor.

Bland annat måste företaget se till arbetskläderna som används vid svetsning, eller andra arbetsuppgifter som innebär risk för brand, är flamskyddsäkra.

Företaget måste också se till att arbetstagarna har tillgång till en lättåtkomlig nöddusch i nära anslutning till platser där det finns risk för översköljning av kemiskt ämne eller risk för brandskada. Just nu finns det ingen nöddusch alls i företagets lokaler.

Mer läsning

Annons