Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byberg & Nordin nomineras till prestigefyllt pris för sitt miljöarbete: "Nu utökar vi satsningen"

Nordingråföretaget Byberg och Nordin har nominerats som en av tre finalister till Pegasuspriset – ett pris som går till bra miljöinsaser. Bakgrunden är satsningarna på fossilfritt bärnsle.

Annons

– Vi har verkligen satsat på fossilfritt i Västernorrland och var väldigt stolta när vi i Härnösand blev först i landet med helt fossilfri busstrafik. Nu utökar vi satsningen till hela länet och det är roligt att det uppmärksammas även nationellt, kommenterar vd Tomas Byberg nomineringen.

Bolaget har tidigare också uppmärksammats för att man vuxit till en stor koncern.

Tomas Byberg är glad över att bussbolaget nu kan vinna det fina Pegasuspriset.

Bakom nomineringen ligger Transportföretagen.

– Transportföretagen har delat ut det prestigefulla miljöpriset Pegasuspriset sedan 2008 i syfte att både lyfta fram miljöarbetet i transportsektorn i hela dess bredd och att inspirera fler företag till nya initiativ, säger Mattias Dahl, vd för Transportföretagen.

Priset till vinnaren ska delas ut hos Svenskt Näringsliv i Visby 5 juli. Då ska också olika framtida hållbarhetsfrågor diskuteras.

Priset utgörs av ett grafiskt blad av konstnären Lasse Åberg, föreställande den "intermoduala hästen Pegasus".

Så här motiverar juryn varför man valt ut Nordingråföretaget:

"Byberg & Nordin Busstrafik AB, har genom ett engagerat arbete gått före och visat vägen när det gäller en fossilfri kollektivtrafik. Bolaget som varit verksamt i över 90 år visar på betydelsen av nytänkande och socialt ansvar. Byberg & Nordin Busstrafik AB är aktivt i arbetet mot en fossilfri kollektivtrafik och är med och driver utvecklingen i bussbranschen. Genom att med ett brett fokus prova olika typer av miljöfordon, däribland elbussar av olika storlekar, har Byberg & Nordin Busstrafik AB vunnit mycket och välförtjänt respekt och uppmärksamhet i landet."

De två andra företagen som gått tillfinal är Trelleborgs hamn och Clas Ohlson.

Mer läsning

Annons