Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allison tillbaka - då är Frånö ett vinnarlag

Frånö behövde bara drygt 20 minuter för att säkra segern i bortamötet mot Umedalen.
Till sist vann ådalslaget med klara 3–0 (3–0).

– Skönt att vi är tillbaka på vinnarspåret igen. Senast mot Spöland/Vännäs blev vi bestulna på poängen, nu var det inget snack om saken, sa tränaren Jan Nordqvist efteråt.

Tillbaka var också lagets skyttekung Anthony Allison och i vanlig ordning levererade han.

1–0 kom redan efter sex spelade minuter, detta efter ett friläge där han rundade både back och målvakt för att sedan stöta in bollen.

Samme man ökade på ledningen för Frånö efter drygt en kvart.

– Henrik Heino tog emot bollen felvänd och skickade den till Allison som förflyttade sig i sidled och kunde slutligen rulla in bollen invid den ena stolpen.

Därmed har Frånöstjärnan gjort tio mål.

– Vi gjorde en mycket bra första halvlek, den är jag klart nöjd med. Efter paus var det väl inte ett lika vasst spel, men å andra sidan är det inte lätt när vi ändå hade en klar 3–0-ledning.

Hur som helst så fortsatte laget att skapa flera fina lägen och Anthony Allison borde enligt Nordqvist också ha haft en straff.

– Nu ska det bli oerhört intressant att få möta FV i nästa omgång, där står viktiga poäng på spel om vi har tänkt vara med i toppstriden.

Frånö behärskade den här matchen totalt.

– Vår målvakt Jocke Tjäder hade inte mycket att göra, men hann i alla fall med att göra en riktigt bra frilägesräddning.

Marius Calin, fick vikariera som mittback eftersom Stefan Lindfors skadades senast mot Spöland/Vännäs och Calin var också en av lagets främsta den här gången.

– Gör man två mål som Anthony gjorde, så är det klart att han förtjänar ett överbetyg.