Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen står upp för jobben och ett starkare Sverige

Efter endast två månader som Sveriges statsminister stod det i veckan klart att Stefan Löfven misslyckats med att få stöd för sin budget i riksdagen. Socialdemokraternas och Miljöpartiets budgetproposition, som de tagit fram med stöd av Vänsterpartiet, markerade en tydlig vänstersväng i svensk politik.

Den budget regeringen presenterade skulle ha bromsat Sverige. Kraftigt höjda skatter på arbete och företagande och en återgång till utbyggda bidrag skulle såväl försvaga Sveriges ekonomi som bromsa tillväxten av nya jobb.

Alliansens budget, som nu vunnit stöd i riksdagen, prioriterar istället jobben, ansvar för ekonomin och mer kunskap i skolan. Vi vill ha ett Sverige som håller ihop. Där alla som vill och kan arbeta har ett jobb att gå till. Där ansvar för ekonomin lägger grunden för en god gemensam välfärd som kommer alla till del, både här i Västernorrland och i resten av landet.

Vi är övertygade om att ett bra Sverige kan bli ännu bättre. Vi vill investera i infrastruktur, bostäder och förutsättningar för jobb och tillväxt – i hela landet. Vi vill skapa ett företagsklimat i världsklass och vi vill stärka arbetskraften för att fler människor ska kunna få ett jobb.

Stefan Löfven har ofta talat om samarbete och utsträckta händer – men har i praktiken agerat i rakt motsatt riktning. Under sin korta tid som statsminister har han hunnit svika överenskommelsen i friskolekommittén, bryta mot arbetsordningen i pensionsgruppen och gå emot en rad löften som han gav i valrörelsen, bland annat om att skatten inte ska höjas för vanliga löntagare. Regeringen har dessutom skjutit viktiga besked och investeringar på framtiden.

Från Alliansens sida har vi nu bjudit in till samtal över blockgränserna. Det parlamentariska läget i Sverige är komplicerat och det finns ett tydligt behov av att hitta samförstånd om förutsättningarna för att kunna regera landet i minoritet. Vi hoppas och tror att de rödgröna partierna nu är beredda att sätta sig ner och diskutera detta.

Det extra val som kommer att hållas i mars blir en folkomröstning om jobben och ansvar för ekonomin. Alliansen har under två mandatperioder visat att vi tillsammans kan ta ansvar för Sverige. Vi har en gemensam idé om hur ett bra land kan bli ännu bättre och vi ser fram emot att möta väljarna tillsammans igen.

Lena Asplund

Riksdagsledamot (M)

Västernorrland

Eva Lohman

Riksdagsledamot (M)

Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel