Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alliansen: Flytt av vuxenutbildningen kostar mer än det smakar

REPLIK.

Svar till Birgith Olsson Johansson (S) och Göran Wåhlstedth (V), ”Skolan angenämt problem”, Ordet fritt 29 februari.

Vi läser i insändaren att S- och V- majoriteten satsar på skolan. En sanning med modifikation. Bildningsnämnden får, enligt beslut i kommunfullmäktige, 10 miljoner kronor i utökat ram år 2016. Förstärkningen på 18,9 miljoner kronor som nämns är ett engångsbelopp från staten som ska täcka de merkostnader nämnden har för asylmottagning. Och den så kallade lokalsatsning som beskrivs gäller enbart för centrala staden.

Behov finns i hela kommunen, vilket vi i Alliansen identifierat och vid ett flertal tillfällen redogjort för.

Alliansen i bildningsnämnden efterlyser sakliga underlag inför viktiga beslut. Strukturförändringar som att flytta verksamhet är ett sådant exempel. Alliansen har därför vid ett flertal tillfällen, senast vid nämnden i februari, reserverat sig mot den flyttrockad S och V nu driver avseende vuxenutbildningen och grundskolan i centrala delar i staden. Flytten för vuxenutbildningen till Arkens lokaler är tillfälliga och kommer att kosta mer än det smakar. Hyran är 6 miljoner på årsbasis och lokalytan inte större än i de trånga lokaler man är i dag.

Läs mer: Lärarna rasar mot skolförslaget: "Det är en neddragning"

Alliansen tycker det är viktigt att konsekvenser för såväl elever, medarbetare som ekonomi ska förutses. Inte som under majoritetens ledning utredas i efterhand.

Skolan är inte ett problem. Problemet är den respektlösa behandling bland annat av lokaler och underhåll som skolan under decennier fått av Socialdemokraterna och som nu fortgår med stöd av Vänsterpartiet.

Alliansen arbetar för goda lärmiljöer i hela Örnsköldsvik.

Lena Lindgren (C)

2:e vice ordförande Bildningsnämnden

Annica Jonsson (M)

Irene Wallström (L)

Maria Nordberg (KD)

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel