Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allehandas fotograf nominerad till Årets bild

Under måndagen blev det klart att vår fotograf Leif Wikberg nominerats till priset för Årets bild.

Annons

Klicka här för att se bildspelet i mobilen

Det var under måndagen som nomineringarna offentliggjordes till tävlingen Årets bild. Bland de nominerade fanns allehanda.ses fotograf Leif Wikberg.

- Det känns naturligtvis jätteroligt. Oväntat men jätteroligt. Jag har skickat in bilder förut men då har det inte hänt något. Dessutom är det numera över 4 000 bilder som tävlar, så det blir allt svårare, säger han. 

Leif skickade in fyra bilder till tävlingen, men vilken av dem som blivit nominerad avslöjas inte förrän vid prisutdelningen. Alla fyra bidragen finns att se i bildspelet ovan. 

- Det är jättesvårt att gissa vilken det kan vara. Spontant skulle jag kunna tänka mig den med barnet och Ipaden, men jag vet inte.

I år hade över 4 200 bidrag skickats in till tävlingen. Priset delas ut i Trollhättan den 22 mars.

Årets bild arrangeras av Pressfotografernas Klubb och har återkommit årligen sedan starten på 1940-talet. Tävlingen fokuserar på journalistiskt fotoutövande.