Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allehanda.se livesänder sjukvårdsmötet på Hallstaberget – se experten om vårdens administration

Artikel 1 av 4
Föreläsning om sjukvårdens organisation
Visa alla artiklar

På måndag kan du se organisationsexperten Henrik Erikssons föreläsning i Sollefteå live på Allehanda.se.
Eriksson kommer prata om vad som gör en organisation framgångsrik – med anledning av Region Västernorrlands sparplaner och organisation.

På måndag kommer Henrik Eriksson, biträdande professor i kvalitets- och verksamhetsutveckling vid Chalmers Tekniska högskola, till Örnsköldsvik och Sollefteå för att föreläsa om vårdens organisation.

– Min forskning handlar om vad som kännetecknar riktigt bra verksamheter och jag har forskat på hur man får till en bra organisation. Det kan sammanfattas i fem principer och de fem principerna kommer det att cirkulera mycket kring, berättar Henrik Eriksson.

Henrik Eriksson har även jobbat som kvalitetschef och utvecklingschef vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och Södra Älvsborgs sjukhus. Eriksson är från Hudiksvall men har spenderat många somrar under uppväxten i Långsele, där han har rötter.

En av "principerna" handlar om att i en organisation ständigt förbättra i kärnverksamheten, istället för att låta personer utanför göra utredningar och föreslå större förändringar.

Föreläsningarna arrangeras av sjukhusföreningarna Sollefteå framtidens akutsjukhus och Örnsköldsvik framtidens akutsjukhus som driver frågan om hur sjukvården på orterna är organiserad och hur administrationen ska se ut.

Hur väl insatt är du i Region Västernorrlands organisation?

– Inte tillräckligt, men jag har sett problemen. Det tycks vara mycket stridigheter där politiker vill åt ett håll, kärnverksamheten något annat och medborgarna ytterligare något annorlunda, säger Henrik Eriksson.

Sändningen från Hallstaberget i Sollefteå börjar klockan 19.00 den 2 november. För att se sändningen behöver du vara kund på Allehanda.se eller prenumerant på papperstidningen.

■ Frågor och svar om hur du ser livesändningen

Var ser jag sändningen?

– Du ser sändningen på Allehanda.se. För att kunna se den behöver du vara kund hos oss.

Jag har ju papperstidningen, då borde väl detta ingå?

– Självklart. Det enda du behöver göra då är att aktivera ditt digitala konto på Allehanda.se.

Pluskund då, hur blir man det?

– Jätteenkelt, du går bara in via denna länk: https://kund.mittmedia.se/paket/allehanda

Hur får man hjälp om det strular?

– Vår kundtjänst har öppet vardagar på kontorstid. Dit kan man skriva eller ringa. För att vara helt på den säkra sidan, kolla så att du kan logga in redan redan innan sändningen börjar. Här är direktlänken till Allehandas kundservice.

Hur kan jag förbereda min telefon eller min läsplatta på bästa sätt?

– Se till att ha den senaste systemuppdateringen installerad på din enhet, samt den senaste versionen av Allehandas app.

Hur tar man bilden från sin lilla telefon eller dator till sin stora TV?

– Från datorn till teven är det enklast med en HDMI-kabel.

– Har du en Apple TV så går det att skicka bilden från din enhet upp på din teve.

– Vår app stödjer tyvärr inte chromecast, men det går ändå att casta om du gör det från webbläsaren på telefonen eller paddan (allehanda.se) istället för från appen.