Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allehanda Nöje-kritikernas tre mest efterlängtade skivor

Peter Carlsson, Lars Landström och Marcus Melinder tar ut tre efterlängtade skivor under kommande musikåret.

Peter Carlsson, nöjesredaktör:

• First Aid Kit - "The lion's roar": De två svenska tjejerna som fick Patti Smith att gråta under polarprisutdelningen är inte nådigt hajpade. Duon släpper sitt andra album "The lion's roar" 18 januari och det ska bli riktigt intressant att se om de kan leverera.

• Kent - "Jag är inte rädd för mörkret": Studioalbumet som blir Eskilstunabandets tionde i ordningen kommer i april. När Kent släpper ett nytt album är det alltid en riksangelägenhet och ryktet säger att Kent är rejält revanschsugna efter 2010 års halvhyfsade "En plats i solen".

• Black Sabbath - Okänt albumnamn: Stilbildande Black Sabbath återförenas för att spela in gruppens första studioalbum tillsammans med Ozzy sedan 1978. Det är, minst sagt, stort. Den ännu ej namnsatta skivan kommer under sena 2012.

Lars Landström, kulturredaktör:

• Bruce Springsteen - Egentligen vill jag inte främst se någon av konserterna med E Street Band i Göteborg 27-28 juli. Jag skulle helst vilja vara på Utøya den 22 juli. Det ryktas att Bruce Springsteen kommer att stå på scenen på Utøya på årsdagen av massmorden. Det blir då något helt annat än mastodontkonserterna i Göteborg. Springsteen kommer också med en ny skiva under året.

• Dragspelarna Jörgen Sundeqvist och hans hustru Lena Rist Larsen släpper den cd de spelade in på Tingshuset i Nyland i december. "Musical offerings" har de sedan med sig på en USA-turné under året.

• Jag kommer nog att upptäcka någon musiker som spelar på våra jazzklubbar, Metropol i Härnösand och Brux i Örnsköldsvik. Det är det som är det roligaste med musik: Man upptäcker hela tiden nya saker.

Marcus Melinder, skivrecenserande nyhetschef:

• Slipknot - Okänt albumnamn: Osäkert om det verkligen kommer en platta under 2012, men på nätet talas det flitigt om ett skivsläpp under året. Lägg dessutom till att bandets trummis, Joey Jordison, i slutet av en webbintervju i förbifarten bekräftade att ett album är på väg. Så det kan vi nog se fram emot.

• The Killers - "Battle born": Las Vegas-rockarna samlar kraft och följer upp "Day & Age" med en platta som går under arbetstiteln "Battle born". I intervjuer utlovas mer gitarrer.

• Kiss - "Monster": Under sensommaren 2012 kan vi se fram emot rockikonernas nya platta, kombinerat med efterföljande världsturné. Den här plattan ska tydligen vara något hårdare än senaste skivan, "Sonic Boom", men med ett sound så som de lät på bandets tidigaste album. Mums!