Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allbäck assistent till Hamrén

Marcus Allbäck blir assisterande förbundskapten i fotbollslandslaget. Hans roll blir managerliknande och en av hans uppgifter blir att hålla kontakten med spelarna. Allbäck får titeln "players manager" i Hamréns lagbygge.

Han blir länken mellan mig och spelarna. Mackan är en otroligt bra representant. Bra och positiv attityd, respekt för andra spelare, säger Hamrén.

Före detta landslagsmålvakten Lasse Eriksson, blir ny målvaktstränare i landslaget.

Han har varit med på den här nivån, varit proffs och stått i landslaget. Eftersom jag inte har någon högre spelarerfarenhet var det viktigt för mig att ha personer runt om mig med den erfarenheten, motiverar Hamrén valet av Allbäck och Eriksson.

Samtidigt dementerar Hamrén att han ska sluta med Rosenborg med omedelbar verkan:

Han har inte tagit kontakt med Zlatan Ibrahimovic ännu:

Jag har inte pratat med Zlatan. Jag har varit på väg att ringa honom men det har varit av respekt för honom. Jag vill inte störa honom. Det har varit extremt mycket matchande för hans del men självklart ska vi ha ett möte.

Zlatan Ibrahimovic har tidigare i en intervju uttryckt skepsis över ett eventuellt val av Marcus Allbäck i landslagsledningen.

Alla får tycka vad man vill...det har jag inga synpunkter på, säger Hamrén.

Allbäck själv, svarade på presskonferensen:

Jag har inga problem med honom. Vi har en väldigt god relation med varandra.