Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allan och Larzarna på Kom In i Ö-vik

Allan (Åberg) och Larzarna (Lundgren och Fahlander) kom med ett välkomponerat melodiskt program till Träffpunkten Kom In den 6 februari inför en i det närmaste fullsatt lokal.

Kom In har lyckats knyta upp skickliga musiker till veckounderhållningarna. Den 17 januari kom Kent Sundberg från Sollefteå och nu Allan och Larzarna. Den 20 februari kommer KaLas med Karin Tängdén och Lasse Sjöman. Det är bara att ta för sig av godbitarna på Fabriksgatan 10 och samtidigt få sig en fika till överkomligt pris. Ännu fler borde hitta hit kan man tycka då underhållningen är helt gratis.

Allan Åberg spelar gitarr, sjunger och småpratar i en timme. Allan backas upp av Larzarnas bas- och gitarrkomp. Kända och mindre kända visor och ballader avlöser varandra i en strid ström så att man glömmer tid och rum. Evert Taube och Cornelis Vreeswjik går alltid hem hos publiken. Efter ”Vals i Furusund”, ”Sov på min arm” och ”Fragancia” hyllades Evert Taube med ”Till en poet” skriven av Björn Skifs, med en instoppad extra vers skriven av Allan Åberg.

Vi fick höra ”Jag hade en gång en båt”, efter att Allan Åberg berättat om att en deppig Lasse Berghagen bott på Cornelis Vreeswjiks båt efter skilsmässan med Lill-Babs. Cornelis kastade Lasse Berghagens gitarr överbord så att Lasse skulle komma över skilsmässan. Historien lär vara sann.

Programmet avslutades med Cornelis ”Bosse Lidén” önskad av publiken. Det låter så bra om Allan och Larzarna så frågan är om inte de är lika bra som originalen. Håll utkik efter var de dyker upp härnäst.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel