Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla vill spela mot Peter Forsberg: möter Zuccarello på isen i sommar – igen

Mats Zuccarello är Hockeynorges stora älskling. Nu ska han och legendaren Peter Forsberg mäta sina krafter mot varandra på isen.

Peter Forsberg knyter på sig skridskorna igen, återigen för att dra in pengar till välgörenhet. Hela Norges hockeyälskling Matz Zuccarello har bjudit in svensken att spela i hans välgörenhetsmatch juni, och Forsberg har tackat ja, skriver norska TV2.

LÄS MER: Duell i Fjällräven Center – Gunde Svan utmanar Foppa

– Det blir väldigt kul att se vad han har byggt upp i Norge. Och jag ser fram emot att träffa Mats igen. Han är en väldigt rolig och trevlig person så det blir fint att komma dit, säger Peter Forsberg till TV2.

Förra året fyllde matchen upp DnB Arena i Stavanger. Precis som ifjol sänds också huvudmatchen mellan Mats Zuccarellos lag och kändislaget där Peter Forsberg är huvudperson på just TV2. Zuccarellos agent, Kevin Skabo, är mycket nöjd över att Forsberg ställer upp.

– Det kommer att bli legendariskt. Vi har en av de största NHL-profilerna genom tiderna som kommer till Stavanger med ett eget lag för att möta Mats och hans lag. Så det är vi glada för, säger han till TV2 och fortsätter:

– Det är helt fantastiskt att han ställer upp. Vi förväntar oss att det ska bli en folkfest och det är glädjande att se att biljetterna äntligen är ute till försäljning.

Men det är inte första gången som herrarna står på isen tillsammans. De spelade tillsammans i Modo under en period och Zuccarello gjorde intryck på Forsberg.

– Jag såg att han verkligen kan spela hockey. Han läser spelet så bra och det glöder i ögonen på honom bär han är på isen. Nu är han kanske också lite bättre tränad än han var då, säger Forsberg.

LÄS MER: Fantastisk atmosfär när Foppa var tillbaka i Colorado – match mot Detroit

Mats Zuccarello är, precis som Peter Forsberg, engagerad i välgörenhet. Zuccarellos barnorganisation Zuccarellostiftelsen upprättades tidigare i vinter efter att "Zucca" lagt en halv miljon kronor på projektet.

Forsberg har i sin tur startat Hockeyproffsens stiftelse i Västernorrland som genom projektet Icebreakers, som spelar välgörenhetsmatcher i ishockey och golf, samlar in pengar till barn som inte har samma förutsättningar som andra.

Därför tar också Forsberg med ett eget lag till Stavanger för att försöka bräcka Zuccarellos utvalda lag.

– Vi har haft sådan tur att vi fått hålla på med det vi älskar och tjäna pengar på det. Så vi vill ge tillbaka till de som inte fårr samma chans som oss. Vi har lyckats samla in över tio miljoner kronor så det har varit en otrolig resa, säger Forsberg till TV2.

Forsberg gjorde 249 mål och 636 assist under sina 708 NHL-matcher. Han fick lyfta Stanley Cup-bucklan två gånger med Colorado Avalanche och räknas som en av de bästa NHL-spelarna genom tiderna.

Just nu är 42-årige Forsberg också aktuell i Mästarnas Mästare på SVT.