Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla kyrkor i Sidensjö ställde upp på en annorlunda gudstjänst

LÄSARTEXT Vad nu! Det här måste vara en konstig gudstjänst! Hon som hälsar välkommen, Ida Hedström, är väl pastor i Betania och EFS. Men sedan inleder Maria Berggren och hon tillhör väl EFS. Ochh prästen som predikar är ju Jenz Grensjö från Svenska kyrkan. Kören som sjunger tillsammans består av en blandning av kyrkokören, EFS-kören med en hel del sångare från Betania. Hå, hå, jaja, ingen ordning alltså, på självaste domsöndagen.

I själva verket är det en helt vanlig gudstjänst på EFS i Sidensjö. Skillnaden är bara att folk från alla kyrkor i Sidensjö har ställt upp. Framför allt kören med sin blandning av sångare som sjunger tillsammans som om de aldrig gjort annat under ledning av kyrkans kantor Michael Linné och EFS Birgitta Westin, som i god ordning delar på dirigerandet och pianospelandet.

"Tusen skäl att prisa dig", "Du är min herde", "Det går en väg mot framtiden" – sångerna visar vägen till det som gudstjänsten vill vara ett exempel på: Herren finns mitt ibland oss vanliga människor och vi är älskade som vi är, tillsammans kan vi göra en fin gudstjänst.

Så är det Jenz tur att äntra talarstolen. Domsöndagen låter ju lite hemskt och användes säkert förr till att ta fram det som osade svavel. Dömd vill väl ingen bli. Men Jenz, som hade funderat på att klä sig i en lite skrämmande kaftan men till slut nöjde sig med kostym, koncentrerade sig på vem som är domaren. Jo, det är Jesus, rättvis och god.

Efteråt drack alla kaffe tillsammans som Anna och Anders bjöd oss på. Runt fikaborden gavs möjlighet att ventilera sina åsikter om att vara alla tillsammans.

Åsa Allard Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel