Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla högstadieskolor representerade vid årets "Syskonskoleträff" inom FN-föreningen

Örnsköldsviks FN-förening fortsätter med sin biståndsverksamhet i Zimbabwe även detta år, en verksamhet som i större eller mindre skala pågått oavbrutet sedan 1988 till detta hårt krisdrabbade land i Södra Afrika.

Samtliga sju högstadieskolor hade via Elevråden hörsammat kallelsen till ”syskonskoleträffen” som hölls sedvanligt med Roger Sandström och Stellan Bäcklund som värdar.

De tre större projekten i landet presenterades i ord och bild, stödet till barnhemmet Danai och gatubarnsprojektet Just Children Foundation i huvudstaden Harare fortsätter liksom till det nyinvigda biblioteket vid Nyatsambo Primary School inom Mhondoro-Ngezi District. Biblioteket fick en del skador på taket nyligen, då en tromb drog fram intill skolan, en sak som inte är så ovanlig i Zimbabwe.

Enorm torka råder för närvarande i landet och arbetslösheten är enorm vilket gör att landet nu står inför stora utmaningar framöver, presidenten Mugabe fyllde även nyligen 92 år och många undrar över hur länge han kommer att orka med sina enorma uppgifter.

FN-föreningen kommer även att förmedla stöd till en utbildningsinsats för kvinnor knutna till Bangira-projektet, ett projekt som pågått allt sedan 1996 i samarbete med den lokala skolföreningen.

ESSBE

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel