Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alla Helgons Dag i domkyrkan

Thérèse av Jesusbarnet lever ännu kvar i kristenhetens historia. Knappast torde heller denna ”Jesus lilla blomma” någonsin glömmas bort. Före sin tidiga död genom tuberkulos i 24 års åldern hade hon i klosterlivet funnit kärleksbudskapet som hon spred och levde efter, ja så till grad att hon älskade alla, t o m ateisterna. Och tankarna kommer denna dag; tänk så många som ligger gömda i gravarna med kärleken de tog med sig.

En vacker novemberdag, så olik andra allhelgonadagar. Vädret brukar ju som regel varsla om vinter med ett och annat snökorn i luften, denna dag så annorlunda med flödade solen över en välbesatt kyrka. Den traditionella psalmen ”I himmelem…” sjöngs växelvis med eminent domkyrkokör och orgel välljudande i passagerna, För övrigt var kören gudaboren. särskilt i postludiet. Alla de som inte kom sig för med en blomma till kyrkogården denna dag, kanske på grund av rörelsehinder, kan med all rätt trösta sig med kyrkbänken när den är som här.

Kyrkkaffet gav en fin avslutning, tänk, en rykande kaffetår utan pretentioner på kyrkbänken, vilken genialisk idé. Dessutom programbladet i dubbelt A4 över månadens aktiviteter med ett innehåll där ingen behöver ifrågasätta målet. Omslagsbilden är en lysande komposition med både höst och vår kring kyrktornet.

Gunnar Fredriksson

Bror Gunnar Fredrikssom

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel