Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Algeriskt par Haddiles föräldrar

Annons

Det algeriska par som sagt att de är den tvååriga flickan Haddiles föräldrar är verkligen det, visar ett dna-test enligt parets advokat.

De har fått svar från svenska ambassaden att dna-proven visade att de är föräldrar till Haddile, säger advokaten Fatima Benbraham till Aftonbladet.

Hon räknar med att komma till Sverige tillsammans med det algeriska paret den 7 december.

Carl-Olof Lindberg, flickans advokat, säger till TT att han tänker uppmana socialförvaltningen i Lund att ha beredskap för alla scenarier som kan bli aktuella.

Det algeriska paret kanske kommer hit för att helt enkelt hämta flickan och säga tack så mycket för den här tiden. Det kommer att bli fruktansvärt traumatiskt för henne eftersom hon inte har några som helst minnen av sina föräldrar, aldrig har varit i deras hemland och inte talar deras språk.

Socialförvaltningens utredning får nu avgöra om Haddile fortsatt ska vara omhändertagen eller om hon så småningom kan överlämnas till föräldrarna.

Om socialförvaltningen går på linjen att flickan ska återlämnas till föräldrarna är hon inte längre ett ärende för Migrationsverket utan återlämnas till föräldrarna.

Flickan är född utom äktenskapet. Jag har studerat hur det går för sådana barn i Algeriet, säger Carl-Olof Lindberg.

Han hänvisar till en rapport från UD där det framgår att barn utom äktenskapet traumatiseras och får lida hela livet.

Mer läsning

Annons