Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alfredson vill ännu göra Kidman-film

För en vecka sedan hoppade Tomas Alfredson av Nicole Kidman-filmen "The Danish girl".

Han vill ännu inte berätta varför, men säger sig fortfarande vilja göra filmen.

Vem vet, jag kanske hoppar på igen, säger han.

Tomas Alfredson vill ännu inte riktigt kommentera varför han hoppat av från att regissera Nicole Kidman i "The Danish Girl".

Det händer ju ofta i filmbranschen att man både hoppar av och på projekt, säger han till TT Spektra. Och vem vet, jag kanske hoppar på igen. Jag skulle väldigt gärna vilja göra den filmen.

Han säger att det faktum att nyheten om att han skulle regissera denna berättelse om världens första könstransplantation kom ut innan alla papper var påskrivna inte var bra.

Det var tokigt att det var ute så tidigt, säger han utan att vilja utveckla det.

Filmar Le Carré

När han hoppade av hade han arbetat länge med projektet, detta efter det att Kidman sett "Låt den rätte komma in" och tyckt att svensken skulle vara en passande regissör. När TT Spektra för en vecka sedan träffade Kidman sa hon att hon nu inte visste vem som ska regissera "The Danish Girl".

Det är tråkigt att det inte blir Tomas. Han är en begåvad filmskapare, sade hon.

Det som nu gäller för Alfredson är filmatiseringen av John Le Carré-romanen "Mullvaden". Filmen produceras av det engelska bolaget Working Title som producerat "Fyra bröllop och en begravning" och en rad andra framgångsrika filmer. Alfredson hoppas kunna börja inspelningen hösten 2010.

Det är en komplicerad historia att göra bilder av. Det är komplicerade sammanhang, men samtidigt har Le Carré en fantastisk förmåga att beskriva riktiga människor.

Ett av de viktigaste jobben just nu är att hitta den skådespelare som ska spela den drygt 60-årige spionen Smiley.

Det är en belastad roll, för i England kommer den alltid att vara förknippad med Alec Guinness, som gjorde den i den klassiska TV-serien på 80-talet, säger Alfredson.