Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alfredson hoppar av Kidman-film

Tomas Alfredson hoppar av från det som skulle blivit hans internationella regidebut. Nicole Kidman, som ska spela huvudrollen i "The Danish girl", bekräftar att den svenske filmregissören lämnat projektet.

Han har skrivit och sagt att han inte längre kommer att göra "The Danish girl", säger Nicole Kidman till TT Spektra.

Hon är huvudrollsinnehavare i den sanna berättelsen om den danska kvinna som genomgick världens första könsbytesoperation.

Det är mycket tråkigt, eftersom han är en mycket begåvad filmskapare, säger Kidman som inte vet vem som ska ta över regijobbet efter Alfredson.

Första internationella filmen

Arbetet med att regissera "The Danish girl", där den andra stora rollen ska spelas av Gwyneth Paltrew, skulle ha blivit Tomas Alfredsons första internationella regijobb efter den stora succé som "Låt den rätte komma in" har blivit. Inspelningen skulle ha börjat i Berlin någon gång under våren.

TT Spektra har sökt Tomas Alfredson, som hälsar att han i nuläget inte kan kommentera vad som har hänt.

Han kan kanske trösta sig med att den stora och inflytelserika engelska filmtidskriften Empire har röstat fram "Låt den rätte komma in" till 2009 års bästa film \- före bland annat "Slumdog millionaire" och "Upp". Nu på lördag har filmen chans att vinna Europeiska filmakademins pris för 2009 års bästa europeiska film, detta i konkurrens med bland annnat "Slumdog millionaire".

Alfredsons första internationella regiuppdrag kommer nu att bli John le

Carré-filmatiseringen "Tinker, tailor, soldier, spy". På svenska hette le Carrés bok "Mullvaden".