Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alfonz i Bodum blev Årets Lussekatt: "Jag längtar hem till honom varje dag på jobbet"

Över 300 bidrag skickades in till årets upplaga av tävlingen Årets Lussekatt. Nu har rösterna räknats och vinnaren blev ingen mindre än blandrasen Alfonz från Bodum utanför Örnsköldsvik.
– Det känns helt fantastiskt. Det här trodde vi inte, säger ägaren Ann-Sofi Pettersson.

När Ann–Sofi Pettersson fick beskedet om att hennes katt Alfonz blivit Årets Lussekatt, kom det som en glad överraskning.

– Det var oväntat. Jag tyckte bara att det var roligt att han kom till final, säger hon.

Ann-Sofi har haft katter sedan hon var sju år. Hon berättar att hennes mamma har tjatat varje år på att hon ska skicka in en bild på en av hennes katter till tävlingen. När Ann-Sofi i somras köpte Alfonz, efter att ha sett en annons på nätet, kände hon att det var dags.

– Bilden vi hade tagit på honom var så fin, så jag tänkte att det var passande. Det var nog också därför han kammade hem vinsten.

Alfonz är en blandras på åtta månader och bor hemma i Bodum med tre andra katter. Han är social och kelig, och blir alltid glad när folk hälsar på.

– Jag längtar hem till honom varje dag på jobbet. I kväll ska vi fira med extra god mat, säger Ann-Sofi Pettersson.

Förhoppningsvis blir det tonfisk – Alfonz favoritmat.

Läs även: Pyttis vann Lussekatten: "Vi skänker vinsten till katthemmet"