Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alex Schulman kastar sig in i BB-frågan: "Att BB i Sollefteå stänger slår BARA mot kvinnor"

 
Kursen i bilförlossning
Visa alla artiklar

Alex Schulman kastar sig in i jämställdhetsdebatten och tar sikte på beslutet att stänga ner BB i Sollefteå.
"Att BB-mottagningar stänger ner och att kvinnor tvingas gå kurser i hur man föder barn i bilar, det är en riktig jämställdhetsfråga", skriver han bland annat.

Författaren, bloggaren och programledaren Alex Schulman reflekterar över jämställdhet med utgångspunkt på att skolminister Fridolin häromdagen förkunnade att regeringen vill förbjuda könsuppdelade klasser.

Läs också: BB-ockupationen skickar ut bebis i bilbarnstol – målet är att påverka politikerna

Shulman totalsågar förslaget och drar följande slutsats: "Man kunde av dumheterna tro att Fridolin bara är aningslös, men så generösa ska vi inte vara. För sanningen är att detta är farlig populism. Det finns endast ett litet antal skolor som separerar killar och tjejer i gympan och samtliga är muslimska. Fridolins beslut drabbar alltså bara dessa muslimska skolor. Följden blir ju att man därmed lätt får uppfattningen att regeringen nu sätter ner foten mot en islamistiskt kvinnoförtryckande ideologi. Det är som att regeringen vill säga att dessa muslimska kulturella avarter måste förbjudas, för de är inte en del av "de svenska värderingarna.” Det är därför Fridolins besked är både populistiskt och tendentiöst, för den gläder bara dem som tror på "svenska ideal" och dem som är oroliga för att vi inte är nog tuffa mot invandrarna", skriver Schulman i sin krönika.

Därefter kommer han in på nedläggningen av BB i Sollefteå vilket har tycker är en betydligt viktigare fråga för jämställdheten: "Att BB-mottagningar stänger ner och att kvinnor tvingas gå kurser i hur man föder barn i bilar, det är en riktig jämställdhetsfråga. Att BB i Sollefteå stänger slår BARA mot kvinnor. Och det gör det till ett av de allvarligaste jämställdhetsproblem i landet på länge", skriver han och kontarerar vidare att:

"Åt detta gör Fridolin absolut ingenting. Regeringens fokus är i stället riktat mot en handfull muslimska skolor som låter tjejerna slippa spela fotboll med killarna".

MER NYHETER OM NEDLÄGGNINGEN AV BB I SOLLEFTEÅ:

BB-frågan avgjord – landstinget lägger ner i Sollefteå

För Plus-kunder: Snart stänger BB – ABF ordnar kurs i bilförslossning

BB-stängningen i Sollefteå tas upp i riksdagen – sjukvårdsministern krävs på svar

FLER NYHETER:

Favoriterna höll för trycket i Melodifestivalen – Nano och Ace Wilder till final

För Plus-kunder: 28 studenter anmälda för misstänkt fusk på Mittuniversitetet: "Det finns ett mörkertal"